Modul yang realistik

Modul pembelajaran adalah dirangka menurut ilmu yang benar-benar diperlukan oleh setiap perawat pemula berdasarkan kejadian real dan kes sebenar rasukan dan sihir yang pernah dihadapi dan diselesaikan dengan jayanya tanpa  dicampur aduk dengan kaedah pengubatan yang lain.

Keberhasilan rawatan terbukti

Kaedah rawatan yang digunakan berhasil dan dapat dibuktikan berdasarkan testimoni Alumni. Sehingga kini ada di antara Alumni yang telah membuka pusat rawatan atau merawat secara free lance. Berbakti kepada masyarakat disamping dapat menjana pendapatan.

Bimbingan berterusan dari TAS

Bimbingan berterusan dari ‘tangan’ TAS sendiri yang telah mengasaskan Pusat Rawatan Ikhtiar As-Sofa (PRAWIS) sejak 10 tahun lalu lagi berpengalaman lebih 20 tahun dalam mengamalkan rawatan 100% kaedah rohaniah dalam menangani masalah gangguan makhluk halus dan sihir.

Tiada yang diselindung

Berkonsepkan pembelajaran ‘Buka Semua’ dan ‘Bagi Semua’ kepada para peserta tanpa menyembunyikan apa-apa ‘rahsia’. Ilmu-ilmu yang ‘dibuka’ dan ‘dibagi’ ini semuanya berasaskan keilmuan Pendeta Melayu (Ulama). Bermakna ilmu yang bakal dimiliki para peserta bebas khurafat, bebas jin, bebas ritual dan bebas syirik.

Menjadi Perawat Profesional

Menjadi Perawat Profesional

FB_IMG_1618889409342

Program Memperkasakan Profesionalisma Pengamalan Perubatan Melayu

Cyberjaya University College Of Medical Sciences
(CUCMS)

PRAWIS Menganjurkan
Kursus Sehari Segudang Ilmu

Menjadi perawat profesional bermakna menjadikan bidang perubatan kerohanian sebagai profesion atau pekerjaan hakiki dengan menggunakan kepakaran, kecekapan atau kemahiran yang dimiliki. Justeru pengubatan yang bakal dilakukan adalah benar-benar beretika dan caj boleh dikenakan ke atas pesakit dengan bayaran yang tertentu.

Hal ini adalah sebagai menyambut seruan yang telah dinyatakan pada Program Memperkasakan Profesionalisma Pengamalan Perubatan Melayu anjuran GAPERA yang telah diadakan pada Januari 2018 yang lalu.

Untuk tujuan itu modul Ilmu Pelengkap diwujudkan sebagai penambahan modul KSSI yang sedia ada bagi menyempurnakan ilmu para peserta agar mencapai ke tahapan profesional.

Ilmu Pelengkap yang dimaksudkan itu ialah Ebook Ilmu Gerak, Ilmu Kasyaf dan bimbingan berterusan daripada TAS dari masa ke semasa sehingga para peserta benar-benar mencapai tahap kemahiran yang tinggi.

Ebook

Ebook Ilmu Gerak

1625398079

Ebook Ilmu Gerak

Khazanah Pendeta Melayu

Pertama di Malaysia buku yang menjelaskan Ilmu Gerak yang hakikatnya tidak keluar dari landasan syarak dengan dalil berserta kaedah pengubatannya yang beradaptasikan Al Quran dan Sunnah Nabi SAW.

Ebook ini dikarang sendiri oleh TAS bagi menjelaskan Ilmu Gerak pada sudut kaca mata pengamal sendiri. Di dalamnya mengupas tentang upaya diri roh yang dimanfaatkan, kaedah pengubatan yang beradaptasikan Al Quran dan Sunnah Nabi SAW, perbezaan antara pengamal ilmu Kerohanian dengan pengamal dampingan jin dan banyak lagi.

Mutakhir ini ada yang menganggap ia sebagai ilmu perbomohan dan bergelumang dengan perkara khurafat dan syirik. Ada yang terlebih jauh lagi sehingga ke tahap menuduh Ilmu Gerak adalah amalan berdampingan dengan makhluk halus sehingga pengamal mampu untuk mengubat dengan cara rasukan atau menurun.

Maka buku ini menafikannya dengan hujah dan mempertahankan kesuciannya dengan dalil.

Ilmu Kasyaf

Ini Kata Peserta Tentang Ebook

Ebook

Ilmu Kasyaf

fateh1

Ilmu Kasyaf

Khazanah Pendeta Melayu

Oleh kerana keberadaan jin, sihir dan zat jahat yang bersarang di dalam tubuh pesakit tidak dapat dilihat oleh pandangan mata maka Ilmu Kasyaf amat diperlukan bagi perawat dalam setiap sesi pengubatan.

Mengubat tanpa ilmu kasyaf ibarat si buta yang teraba-raba dalam cahaya.

Dengan Ilmu Kasyaf perawat dengan jelas akan dapat mengenal pasti jenis penyakit yang bersarang di dalam tubuh pesakit seterusnya menyelesaikannya dengan Ilmu Gerak menurut disiplin pengubatan pada kadar yang cepat.

Ilmu Kasyaf adalah kunci utama kepada keberhasilan ikhtiar pengubatan bagi setiap perawat.

Ilmu Kasyaf

Ini Kata Peserta Tentang Ilmu Kasyaf

Ini Kata Peserta Tentang Ilmu Kasyaf

Ebook

Bimbingan TAS

Bilik Tumpu Pengubatan Ilmu Gerak

Support Group

PRAWIS Menganjurkan
Kursus Sehari Segudang Ilmu

Support Group di Telegram diwujudkan khas buat peserta agar pembelajaran dapat diteruskan tanpa dibatasi oleh kekangan masa atau berjauhan jarak.

Ia dikendalikan sendiri oleh TAS secara langsung dengan melayani setiap pertanyaan dari peserta dan membimbing peserta memahami Ilmu Gerak dan kaedah pengubatan dengan lebih tepat.

Support Group adalah bukti komitmen TAS dalam usaha beliau untuk mengangkat para peserta sehingga menjadi perawat profesional.

Support Group dibina dengan tertib dan dikhususkan setiap persoalan dalam ‘bilik-bilik’ yang khas agar pembelajaran dapat disampaikan secara tersusun, kemas dan mudah dirujuk kembali.

TAS tidak lepas tangan.

Ilmu Kasyaf

Ini Kata Peserta Tentang Ilmu Kasyaf

Ini Kata Peserta Tentang Support Group