Menjadi Perawat Lebih Mudah

KINI ONLINE

Info Lanjut

Caranya Begini

Anda akan diberi link ke dashboard yang mengandungi video modul pembelajaran yang dapat dimasuki pada bila-bila masa dan dapat diulang tonton sehingga berapa banyak kali pun yang anda mahu. Hal ini bertujuan supaya anda dapat ‘menangkap’ ilmu yang disampaikan tanpa tercicir satu pun.

Modul pembelajaran adalah dirangka menurut ilmu yang benar-benar diperlukan oleh setiap perawat pemula berdasarkan kejadian real dan kes sebenar rasukan dan sihir yang pernah dihadapi dan diselesaikan dengan jayanya.

Berkonsepkan pembelajaran ‘Buka Semua’ dan ‘Bagi Semua’ kepada para peserta tanpa menyembunyikan apa-apa ‘rahsia’. Ilmu-ilmu yang ‘dibuka’ dan ‘dibagi’ ini semuanya berasaskan keilmuan Pendita Melayu (Ulama). Bermakna ilmu yang bakal dimiliki para peserta bebas khurafat, bebas jin, bebas ritual dan bebas syirik.

Bimbingan berterusan dari ‘tangan’ Tuan Pengasas sendiri yang telah mengasaskan Pusat Rawatan Ikhtiar As-Sofa (PRAWIS) sejak 10 tahun lalu lagi berpengalaman lebih 20 tahun dalam mengamalkan rawatan 100% kaedah rohaniah dalam menangani masalah gangguan makhluk halus dan sihir.

Kaedah rawatan yang digunakan berhasil dan dapat dibuktikan berdasarkan testimoni Alumni. Sehingga kini ada di antara Alumni yang telah membuka pusat rawatan atau merawat secara free lance. Berbakti kepada masyarakat disamping dapat menjana pendapatan.

Ilmu Rawatan yang kami tawarkan kepada anda adalah Ilmu Gerak dari Pengajian Keilmuan Pendita Melayu.

Ilmu Gerak adalah antara pakaian ‘fi sabilillah’ ulama terdahulu. Antaranya ialah Syeikh Abdus Shamad Al-Falimbani (1704-1832).

Ini berdasarkan kepada penulisan beliau pada bahagian keempat kitabnya iaitu ‘Faedah Yang Keempat Pada Menyatakan Doa Membinasakan Seteru, Dan Segala Kafir, Dan Bagi Sejahtera Daripada Kejahatan Mereka Itu’ yang dinukilkan di dalam kitab yang berjudul Mulhik fi Bayanil Fawa’id an-Nafi’ah fil Jihadi fi Sabilillah.

Pada Faedah Yang Keempat dinyatakan terdapat satu doa yang apabila mengamalkannya maka gerak fizik akan datang dengan sendirinya.

Siapakah Syeikh Abdus Shamad Al-Falimbani ini? Beliau adalah ulama Melayu Nusantara kurun ke-18 dan beliau penulis kitab Siyarus Salikin.

Mat Kilau (Pahlawan Pahang) juga mengamalkan ilmu yang diambilnya daripada Syeikh Abdus Shamad Al-Falimbani (Mulhik fi Bayanil Fawa’id an-Nafi’ah fil Jihadi fi Sabilillah).

Perkara ini termaktub dalam Kitab Mat Kilau, cetakan Utusan Melayu (Malaysia) Berhad, 1970, hlm. 23, iaitu di dalamnya ada menyebut, “Berikut merupakan sebahagian doa yang diambil daripada Sheikh Abdus Somad Falimbani, siapa yang mengamalkan doa ini nescaya (kuat keyakinan pada dirinya bahawa) tidak mengenai padanya pedang, atau panah, atau segala rupa kejahatan dari seteru..”

Petikan dari artikel Sheikh Wan Mohd Shaghir Abdullah

Apa itu Ilmu Gerak?

Istilah yang dipakai bagi menyatakan suatu kaedah pemanfaatan upaya diri rohani dalam kehidupan duniawi. Melibatkan urusan Seni Beladiri, kesihatan seperti urutan dan senaman juga urusan rawatan ke atas penyakit yang melibatkan gangguan makhluk halus, sihir dan sebagainya.

Ilmu Gerak tergolong ilmu kerohanian yang keilmuannya tidak menggunakan sebarang bahantara dan perantara sama ada melalui alat, lisan atau jin.

Uniknya penggunaan Ilmu Gerak semasa proses rawatan adalah bersifat universal iaitu satu cara untuk kegunaan pelbagai.

Bermula dari proses menerbitkan penyakit, menyakiti jin, mengeluarkan jin, membebaskan jin yang terbelenggu dalam badan, mendatangkan jin, membunuh jin, memusnahkan zat jahat, memusnahkan sihir, membatalkan ilmu kebatinan berasaskan jin, memutuskan perhubungan dengan saka, pemulihan premis, rawatan jarak jauh dan sebagainya adalah secara adatnya hanya dengan memanfaatkan upaya diri roh.

Objektif Kursus

Mendidik peserta agar bergantung kepada Allah Ta’ala 100% dalam usaha merawat.

Mendedahkan  betapa mudahnya merawat dengan memanfaatkan upaya diri roh.

Membenteng minda dari berfikiran khurafat, meyakini tangkal dan sebagainya.

Merungkai rahsia ‘titik lemah’ bangsa jin  dan ‘perjalanan’ sihir secara ilmiah.

Melahirkan individu mampu merawat  ‘bertangan kosong’

Kelebihan Mengikuti Kursus

Ramai Yang Sudah Sertai

-Tekan gambar untuk lihat lebih jelas-

Antara Ulasan Peserta Seusai Kursus

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

KURSUS YANG DIADAKAN TERNYATA BERIMPAK SEHINGGA TELAH MELAHIRKAN RAMAI PERAWAT DALAM TEMPOH YANG SINGKAT DIKALANGAN MASYARAKAT YANG 'ZERO KNOWLEDGE' TENTANG ILMU RAWATAN

Dengar Apa Kata Alumni

Play Video

Muhammad Ismail
Pengasas Bekam Tawakal, Rawang.

Play Video

Mohamad Faaiz
Usahawan Ternak, Pahang.

Play Video

Jumli
Felda Chini, Pahang.

Play Video

Muhammad Al Fateh
Perawat, Damansara Damai.

Play Video

Mohd Rizal
Tukang Urut & Bekam, Pahang.

Play Video

Muhammad Faiz
Perawat, P. Pinang.

Play Video

Mohd Shahdan
Perawat Free Lance, Putrajaya.

Play Video

Bojeng Yunus
Pengasas Pusat Rawatan, Sibu Sarawak.

3 Sebab Ilmu Gerak Sesuai Untuk Anda

MUDAH

Menggunakan upaya diri roh sungguh membuatkan urusan rawatan menjadi mudah kerana pengamal tidak terikat dengan peralatan, ritual, pantang larang dan sebagainya.

CEPAT

Sesi rawatan tidak mengambil tempoh masa yang panjang kerana kaedah pengubatan bagi penyakit yang melibatkan makhluk halus, sihir dan zat jahat telah dirangka berdasarkan pengalaman 20 tahun Tuan Pengasas dalam bidang rawatan.

BERHASIL

Titik keberhasilan bagi setiap rawatan menggunakan kaedah Ilmu Gerak adalah adaptasi dari petunjuk Sunnah Nabi SAW dan bersumber dari Al-Quran.

Modul Kursus

PEMAKAIAN ILMU GERAK TIDAK MEMERLUKAN KEPADA SEBARANG RITUAL TERTENTU, AMALAN BERPUASA, BERWIRID DAN MENGAMALKAN JAMPI SERAPAH MAHUPUN MANTERA. TIADA JUGA PANTANG LARANG DAN MENYERU KEPADA MAKHLUK HALUS.

Soalan Lazim

Roh setiap manusia adalah dari ‘tiupan’ Allah. Secara logik ia kejadian yang hebat maka dengan kehebatannya itulah ia dimanfaatkan. Kami hanya membuka rahsia pemakaiannya beserta kaedah rawatan yang telah terbukti berhasil. Ibarat golok yang dah sedia tajam, kami hanya memanfaatkan ‘tabiat’ dan ‘quwwah’-nya dengan menyampaikan cara pegang, hayunan dan libasan yang secara adatnya berhasil mencederakan musuh di dalam pertempuran.

  1. Wajib seorang muslim dan berakidah Ahlussunah Wal Jamaah.
  2. Berfikiran rasional dalam timbangan syarak.
  3. Tidak berpenyakit mental atau dalam tekanan jiwa.
  4. Dapat membezakan antara haq dan batil.
  5. Menjaga adab berguru.
  6. Pemberani dan ‘berakal panjang’.

Boleh, namun afdhal penyakit ditangani oleh perawat yang berpengalaman. Jika tegar mahu ikhtiar sendiri atas sebab-sebab yang tertentu disarankan mengambil kursus rawatan yang beserta bimbingan guru.

Ijazah disampaikan kepada zahir dan rohani murid. Ijazah Zahir disampaikan melalui video sebagai pengganti diri guru untuk menunjukkan cara pemakaian Ilmu Gerak (buka gerak & tutup gerak) kepada murid. Ijazah Rohani pula dengan guru ‘menghidupkan’ gerak murid melalui cara kerohanian yang tertentu. Hanya kepada murid yang ditabal (diperakui) untuk mengajar sahaja diberi tauliah untuk menyampaikan ijazah. Setakat ini belum ada mana-mana murid yang telah ditabalkan.

Hal ini secara panjang lebar dan berdalil telah dijelaskan di dalam buku berjudul Ilmu Gerak Khazanah Pendeta Melayu yang dikarang sendiri oleh Tuan Pengasas. Satu-satunya buku menjelaskan tentang Ilmu Gerak di Malaysia. Boleh dibeli dalam bentuk ebook atau diberikan secara percuma jika sertai Kursus Sehari Segudang Ilmu.

Pantang larang wujud kerana ilmu yang dipakai bersekutu dengan makhluk halus (jin). Akibat melanggar pantang dan larangan yang disyaratkan oleh makhluk halus agar tidak melanggarnya maka pengamal menerima musibah tertentu dari tindakan makhluk halus itu sendiri. Oleh kerana Ilmu Gerak ini tidak menyandarkan kebolehan dan ikhtiar kepada makhluk halus maka tiada pantang larang yang tertentu menjadi syarat memakainya.

Tidak. Ilmu Tenaga Dalam adalah tentang olahan pernafasan sementara Reiki tentang penarikan energi positif daripada alam untuk disalurkan ke tubuh pesakit melalui tubuh pengamal. Ilmu Gerak tiada kena-mengena dengan kedua-dua ilmu tersebut sama ada pada sudut kaedah atau dasar keilmuannya sebaliknya usaha merawat bagi pengamal Ilmu gerak adalah bersandarkan kepada upaya diri rohani.

Tidak semudah itu. Untuk menjadi perawat profesional perkara utama yang diambil kira adalah aspek kemahiran. Kemahiran merawat bukan semata-mata lahir daripada ilmu bahkan juga melalui pengamalan, pengalaman dan bimbingan berterusan daripada guru. Modul kursus yang kami sampaikan adalah salah satu daripadanya.

Barangkali mahal itu merujuk kepada yuran Kursus Sehari Segudang Ilmu (KSSI).

KSSI adalah langkah ke taraf perawat profesional. 

Definisi Profesional : Profesional adalah individu atau golongan yang melakukan sesuatu pekerjaan/profesion/bidang dengan menggunakan kepakaran, kecekapan atau kemahiran yang diperlukan dalam bidang yang diceburinya dan ia melibatkan pembayaran dimana pekerjaan yang dilakukan secara profesional itu merupakan mata pencarian dan pekerjaan tetapnya.

Jika dinilai sertai KSSI pada sudut bidang pekerjaan/profesion.. purata pendapatan perawat profesional dalam masa sebulan boleh menjangkau melebihi 4 angka. Bermakna pendapatan yang mencapai 4 angka di bulan-bulan seterusnya adalah keuntungan bersih yang didapati daripada KSSI yang disertai hari ini. Dengan data itu akhirnya diketahui hakikatnya, yuran KSSI yang ditetapkan adalah tersangat murah! Oleh itu tidak mustahil yuran kursus akan dinaikkan pada masa akan datang.

Jika mind set anda adalah sekadar hanya untuk ‘menjaga’ diri dan keluarga maka Kursus Sehadap Penuh Sedada lebih sesuai untuk anda.

 

Sebenarnya belajar ilmu rawatan adalah dengan Tuan Pengasas bermakna para pengamal boleh berjumpa terus dengan Tuan Pengasas untuk menimba ilmu dari semasa ke semasa seperti biasa sehingga pengamal pandai merawat dan mencapai tahap profesional. Video pembelajaran secara online adalah sebagai pemudah cara sahaja terutama bagi yang berada jauh dan kesibukan masa. 

KURSUS PILIHAN

KURSUS SEHADAP PENUH SEDADA (KSPS)

Ilmu Rawatan Tahap Asas. Sesuai bagi individu yang mahu cuba-cuba ‘main gerak’ dahulu sebelum melangkah lebih serious dan profesional. Mengubat tidak digalakkan walaupun kaedah ditunjukkan kerana  ‘isi’ di dada belum ‘berteras’ dan kail masih sejengkal.

Peserta tidak dibimbing dalam urusan ilmu dan praktikal pengubatan.

KSPS TELAH DITUTUP

KURSUS SEHARI SEGUDANG ILMU (KSSI)

5/5

Ilmu Rawatan Tahap Khusus. Khas bagi individu yang sungguh bercita-cita mahu menjadi perawat profesional sehingga dapat membuka pusat rawatan. Untuk tujuan itu peserta akan diasuh dan dibimbing secara terus oleh Tuan Pengasas. Bimbingan bersifat ‘buka semua’ dan rahsia tidak disorok.

YURAN RM1000

PERHATIAN: YURAN AKAN DINAIKKAN KEPADA RM3000 TIDAK LAMA LAGI.

Peserta Kursus Sehari Segudang Ilmu Akan Mendapat Tiga Bonus Istimewa

E-Book

Buku Ilmu Gerak Khazanah Pendita Melayu yang berharga RM41 dalam bentuk E-Book. Isinya sarat dengan pendalilan disebalik kaedah rawatan Ilmu Gerak adaptasi dari Al-Quran dan Sunnah.

Ilmu Kasyaf

Ilmu ‘wajib ada’  yang dengannya tiada hijab di antara perawat dengan penyakit sehingga benar-benar memudahkan urusan perawat merawat pesakit. Modul Bernilai RM499.

logo telegram

Support Group

Sebagai tempat rujuk para peserta kursus Ilmu Gerak yang baharu sebelum dapat berdikari sendiri dan seterusnya merawat secara profesional. Dikendalikan sendiri oleh Tuan Pengasas.

Antara Ulasan Peserta Yang Telah Sertai KSSI ONLINE

PERHATIAN! KSSI HANYA DITAWARKAN KEPADA YANG BENAR-BENAR MAHU MENJADI PERAWAT PROFESIONAL SAHAJA.

Siapa Tuan Pengasas?

Beliau ialah Tuan Ahmad Sharizal (TAS). Mengasaskan Pusat Rawatan Ikhtiar As-Sofa (PRAWIS) sejak 10 tahun lalu dan sehingga kini pusat rawatan masih beroperasi. PRAWIS dalam tempoh itu telah menganjurkan kursus ilmu rawatan kepada khalayak yang ingin menjadi perawat profesional khusus dalam aliran kerohanian Melayu.

Teras ilmu rawatan yang diperkenalkan ialah Ilmu Gerak yang menjadi pakaian Pendita Melayu (ulama) dalam urusan perjuangan melibatkan perkara Seni Bela Diri, pengubatan dan sebagainya. Untuk tujuan itu TAS telah membina modul pembelajaran menurut pengalamannya selama lebih 20 tahun berkecimpung dalam dunia rawatan.

Selain itu TAS sendiri selaku penyampai ijazah Ilmu Gerak telah menerbitkan buku dari hasil tangan beliau sendiri yang bertajuk ILMU GERAK KHAZANAH PENDETA MELAYU bertujuan untuk memberi penjelasan dan faham kepada khalayak tentang hakikatnya.

Dengan modul kursus yang jitu akhirnya TAS telah berjaya melahirkan ramai perawat dari kalangan masyarakat awam dalam masa yang singkat. Bukan itu sahaja, bahkan dikalangan perawat sendiri pun ada yang mengambil manfaat dari kursus yang diadakan. Ada di antara mereka dari latar belakang pengamal ruqyah, urut, bekam, ahli thariqat, mudir pondok, pengamal meditasi, pengamal perubatan moden dan sebagainya.

Pada 29 Januari 2018 beliau yang ketika itu sebagai Biro Kerohanian GAPERA diberi amanah oleh YDP GAPERA (Gabungan Pertubuhan Pengamal Perubatan Melayu Malaysia) untuk menyampaikan ceramah yang bertajuk TERAPAN AMALAN SUFI; HUBUNGAN DENGAN MAHA PENYEMBUH bagi PROGRAM MEMPERKASAKAN PROFESIONALISMA PENGAMALAN PERUBATAN MELAYU bertempat di Cyberjaya University College Of Medical Sciences (CUCMS).

Beliau juga pernah dijemput oleh pihak JAKIM untuk menghadiri dan melakukan pembentangan di PERSIDANGAN MEJA BULAT PEMBINAAN KAEDAH STANDARD RAWATAN PENYAKIT MENTAL MENURUT AMALAN PENGUBATAN ISLAM pada 6 – 8 September 2019, bertempat di Institut Latihan Islam Malaysia (ILIM). Hanya 15 pusat rawatan yang terpilih secara khusus dari seluruh Malaysia dijemput menyertai persidangan ini.

Demikian serba ringkas tentang Tuan Pengasas.

SERTAI SEKARANG!

KURSUS SEHARI SEGUDANG ILMU (KSSI)

5/5

Ilmu Rawatan Tahap Khusus. Khas bagi individu yang sungguh bercita-cita mahu menjadi perawat profesional sehingga dapat membuka pusat rawatan. Untuk tujuan itu peserta akan diasuh dan dibimbing secara terus oleh Tuan Pengasas. Bimbingan bersifat ‘buka semua’ dan rahsia tidak disorok.

YURAN RM1000