Melalui 10 modul para peserta akan dapat merawat seusai kursus.

Pengalaman TAS selama lebih 20 tahun dalam dunia pengubatan benar-benar diluahkan. 10 modul ini juga ternyata berimpak besar sehingga telah melahirkan ramai perawat dalam tempoh yang singkat dikalangan masyarakat yang ‘zero knowledge’ tentang ilmu rawatan.

10 Modul

Menjelaskan definisi Ilmu Gerak kepada makna yang dipakai dalam ruang lingkup keilmuan perubatan kerohanian Melayu. Juga memperincikan perbezaan Ilmu Gerak dengan ma’unah, karamah dan mukjizat. Hal ini bagi membetulkan salah faham penisbahan Ilmu Gerak kepada tiga perkara tersebut.

Menjelaskan hakikat diri manusia yang terbahagi kepada tiga unsur secara terperinci sehingga peserta dapat membezakan ketiga-tiganya melalui pengetahuan terhadap sifat-sifatnya. Kenal hakikat unsur ketiga-tiga diri ini adalah kunci kepada memahami dari mana sumber asalnya Ilmu Gerak.

Rahsia kelemahan jin didedahkan berdasarkan penelusuran kepada asal kejadiannya. Sihir juga didedahkan hakikatnya sehingga peserta nampak kenapa ia sebenarnya mudah dimusnahkan. Pendedahan kedua-duanya berdasarkan pencerahan dari al-Quran dan Hadith.

Perincian diri manusia  kepada tiga pembahagian membuatkan peserta akan memahami dari mana sumber datangnya gerakan yang bersifat rohani pada diri pengamal. Hal ini secara asasnya dibuktikan dengan dalil adat dan hujah yang rasional. Sementara pendalilan al-Quran telah dijelaskan di dalam ebook Ilmu Gerak Khazanah Pendeta Melayu.

Menjelaskan perbezaan antara penyakit gangguan jin, sihir dan zat jahat serta menunjukkan bagaimana kaedah menanganinya menggunakan Ilmu Gerak. Keberhasilan kaedah pengubatan yang disampaikan adalah berdasarkan kepada nilaian kesembuhan yang berulang-ulang secara adatnya.

TAS menunjukkan secara praktikal bagaimana mengaplikasikan Ilmu Gerak semasa menjalankan sesi pengubatan ke atas pesakit gangguan jin, sihir dan zat jahat dengan step dan kedudukan yang betul berserta alasan-alasan yang munasabah dan rasional.

TAS akan menyampaikan kaedah pengubatan secara jarak jauh melalui dua kaedah yang biasa beliau gunakan dalam ikhtiar pengubatan iaitu kaedah Menyampai dan Merawan. Hal ini sememangnya boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja yang telah dibukakan dengan pengetahuan tentang hakikat diri.

Peserta akan diterangkan kepada konsep pemulihan rumah atau premis kemudian ditunjukkan kaedah pemulihannya dengan kaedah yang terbukti berkesan tanpa menggunakan sebarang peralatan, bahan-bahan atau barang-barang tertentu.

Hal ini paling kurang ditekankan walaupun sebenarnya ia begitu penting diketahui oleh perawat. Modul ini didedahkan agar perawat senantiasa dalam keadaan yang tenang ketika berhadapan dengan penyakit yang susah kebah atau memakan masa yang lama untuk sembuh.

Hakikatnya peserta mempelajari ilmu pengubatan dari TAS sampai pandai dan profesional. Kursus online ini diwujudkan hanya sebagai pemudah cara sampaian ilmu dari TAS kepada para peserta. Justeru, mana-mana peserta dialu-alukan bertemu dengan TAS untuk menyempurnakan adab berguru dan menimba ilmu.

Objektif dan kepentingan kursus terhadap perawat pemula.

Mendidik peserta agar bergantung kepada Allah Ta’ala 100% dalam usaha pengubatan. Dalam waktu yang sama mendedahkan betapa mudahnya mengubat dengan menggunakan Ilmu Gerak. Juga bertujuan untuk merungkai rahsia ‘titik lemah’ bangsa jin dan ‘perjalanan’ sihir secara ilmiah sehingga melahirkan individu yang mampu mengubat dengan ‘tangan kosong’.

Usai kursus anda mampu

  1. Mengubat tanpa sentuh, ruqyah dan sakiti tubuh pesakit.
  2. Kenal hakikat upaya rohani dan memanfaatkannya dalam urusan pengubatan.
  3. Memahami letak kelemahan jin dan sihir.
  4. Memahami letak kelemahan jin dan sihir.
  5. Memusnahkan sihir beradaptasikan sunnah Nabi SAW.
  6. Menyakiti jin dan memusnahkan sihir dengan cara kerohanian.
  7. Membunuh jin dengan cara sembelihan.
  8. Melakukan pengubatan secara jarak jauh tanpa penggunaan gambar, nama dan sebagainya.

Apa itu Ilmu Gerak?

jumadin

Upaya Diri Rohani

Ilmu Gerak

Istilah yang dipakai bagi menyatakan suatu kaedah pemanfaatan upaya diri rohani dalam kehidupan duniawi. 

Ilmu Gerak tergolong ilmu kerohanian yang pemakaiannya tidak menggunakan sebarang bahantara dan perantara makhluk lain selain hanya diri pengamal sendiri. Bermakna pengamal hanya bertangan kosong semasa mengubat pesakit.

Uniknya penggunaan Ilmu Gerak semasa proses pengubatan adalah bersifat universal iaitu satu cara untuk kegunaan pelbagai. Seperti menyakiti dan membunuh jin juga memusnahkan sihir dan zat jahat.

Dasar keilmuannya adalah Tauhid, Doa dan Tawakal kepada Allah S.W.T. 

Pakaian Ulama Nusantara

1626441401

Kitab Siyarus Salikin

Karangan Syeikh Abdul Samad al-Falimbani

Allahyarham Wan Mohd Shaghir Abdullah di dalam artikelnya menerangkan bahawa Syeikh Abdul Samad al-Falimbani (w. 1832) ada menulis di dalam kitabnya yang berjudul  Mulhik fi Bayanil Fawa’id an-Nafi’ah fil Jihadi fi Sabilillah iaitu:

‘Pada Faedah Yang Keempat dinyatakan terdapat satu doa yang apabila mengamalkannya maka gerak fizik akan datang dengan sendirinya.’

Bermakna keilmuan bangsa Ilmu Gerak ini telah pun wujud semenjak 200 tahun yang lalu. Bahkan mungkin lebih lama lagi sebelum itu.

Ia telah menjadi ‘pakaian’ ulama Melayu dalam ruang lingkup keilmuan mempertahankan diri dan pengubatan. Syeikh Abdul Samad al-Falimbani adalah ulama Melayu yang menulis kitab Siyarus Salikin yang tersohor itu.

Pengijazahan Ilmu Gerak

gerak2

Ilmu Gerak

Sesi Pengijazahan

Ijazah disampaikan sendiri oleh TAS kepada para peserta yang menyertai kursus.

Sebagaimana ulama Melayu terdahulu maka TAS menuruti langkah mereka dengan mengijazahkan Ilmu Gerak beserta 4 tahapan dan rahsianya tanpa mengenakan apa-apa bayaran. 

Ijazah yang dimiliki oleh para peserta adalah bersifat kekal dan peserta yang telah diijazahkan dengan Ilmu Gerak oleh TAS boleh menggunakannya pada bila-bila masa dan di mana jua tanpa syarat dan pantang larang.

Ilmu Gerak adalah salah satu daripada empat kunci utama dalam menentukan keberhasilan ikhtiar pengubatan selain 10 modul, Ilmu Kasyaf dan bimbingan guru.

Kelebihan Ilmu Gerak Dalam Pengubatan

Menggunakan Ilmu Gerak sungguh membuatkan urusan pengubatan menjadi mudah kerana pengamal tidak terikat dengan hafalan, peralatan, ritual, pantang larang dan sebagainya.

Sesi pengubatan tidak panjang kerana telah terbukti dengan Ilmu Gerak  jin, sihir dan zat jahat dapat diselesaikan berdasarkan pengalaman 20 tahun TAS dalam bidang pengubatan. 

Titik keberhasilan menggunakan Ilmu Gerak dan kaedah-kaedah pengubatannya adalah beradaptasikan dari petunjuk Sunnah Nabi SAW dan bersumber dari Ummul Kitab.

Ilmu Kasyaf

Ulasan peserta usai kursus

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Ramai yang telah sertai

Apa kata peserta KSSI Online

“Pemerhatian saya modul yang dihasilkan adalah hasil kepakaran TAS yang telah membuat kajian lebih 20 tahun sepanjang memakai IG ini..”

Kssi 1

“RM1000 adalah jumlah yang besar tapi untuk modul KSSI yang 10 ni, sangat berbaloi, tak rasa besar lepas join, tak menyesal langsung..”

Kssi 2

“Dari segi kualiti video dan audio yang ditayangkan amatlah baik setanding profesional video. Bukannya video ‘cap ayam’..”

Kssi 3

Menjadi Perawat Hari Ini!

HARGA KURSUS RM1000

HARGA KURSUS RM3000