Dan Lagi...

Dan Lagi...

Ini Kata Peserta Tentang Ebook

Ebook ini boleh dibaca oleh mereka yang masih ragu-ragu tentang Ilmu Gerak dan saya percaya ini dapat menyangkal tuduhan yang mengatakan Ilmu Gerak ini menggunakan jin.
Lee
Ebook Ilmu Gerak Khazanah Pendeta Melayu membuktikan IG ni adalah rawatan yang benar-benar mengikut landasan Islam, terbukti dengan dalil-dalil yang diberikan.
Aje
Nadzir
Ebook ini memberikan saya kesedaran tentang apa yang diajari oleh Tuan Guru sendiri bukannya sekadar direka-reka, malah ia dapat dibuktikan dengan bersandarkan dalil.
Mutarif
Ebook ini boleh dibaca oleh mereka yang masih ragu-ragu tentang Ilmu Gerak dan saya
Lee

Ini Kata Peserta Tentang Ilmu Kasyaf

Ini Kata Peserta Tentang Ilmu Kasyaf

Inilah 'alat' mengenalpasti antara kepalsuan dan kebenaran perawat-perawat scammer dan yang mengamalkan kasyaf batil serta pesakit yang benar-benar sakit atau sekadar lakonan.
Nurlina
Ilmu kasyaf yang menjadi modul pelengkap KSSI Online ini sangat membantu saya dalam membuat diagnosa tepat yang berasaskan aqal yang waras dan menepati syariat.
Alauddin
Ilmu kasyaf sangat membantu dalam mengetahui punca penyakit. Paling menarik, ilmu Kasyaf ini lebih realistik dan jauh dari pemikiran tahyul dan syirik seperti scan 'cap ayam' dan Khadam Jin.
Safuan

Ini Kata Peserta Tentang Ilmu Kasyaf

Ini Kata Peserta Tentang Support Group

Perbincangan ilmiah, tahu menjaga adab, pantauan langsung TAS, wujudnya peraturan group, gurauan peserta dan TAS, menjadikan group 'tidak beku dan berisi'.
Nurlina
TAS merespon setiap pertanyaan dengan penjelasan yang sangat jelas dan mudah difahami serta membetulkan setiap kesilapan yang dilakukan oleh peserta.
Safuan
Sangat bermanfaat dan luar dari jangkaan dengan komitmen yang tinggi diberi oleh TAS dan kesungguhan ahli-ahli group berkongsi pengalaman.
Azuan

KURSUS PILIHAN ANDA

PILIH KURSUS ANDA

Sekarang!

Add Your Heading Text Here

Kursus
Sehari Segudang Ilmu

-Online-

Menjadi Perawat Hari Ini

Pilih Kursus Anda

Perawat

@

Perawat Profesional

"Saya dapat mengulangi video penerangan berulang-ulang kali tanpa limit. Penerangan yang diberikan oleh TAS mudah difahami. Jika masih kurang faham dan ada persoalan boleh mendapatkan penjelasan dari TAS melalui support group atau jumpa berdepan."
Jamil Ismail
"Amat memudahkan saya yang tinggal jauh dan menghadapi kekangan masa. Cara penyampaian yang santai, penerangan yang jelas dan dengan modul yang tersusun, amat memudahkan saya mengikuti setiap modul yang diajar mengikut masa yang saya tentukan sendiri dan setiap modul pembelajaran itu saya boleh ulang berkali-kali sehingga saya betul-betul faham setiap ilmu yang diajar."
Mazli
"Alhamdulillah, sepanjang saya mengikuti Kursus Sehari Segudang Ilmu (KSSI) secara 'online' saya dapati banyak ilmu yang saya dapat terapkan khususnya dalam pengubatan. Kesemua modul dalam kursus tersebut mampu menjadikan diri saya sebagai perawat walaupun sebelum ini tak pernah merawat pesakit yang berkaitan dengan gangguan jin, sihir dan zat jahat."
Zulkanain
"KSSI online sangat effective bagi saya. Kita boleh mengulangi video-video modul yang TAS sediakan pada bila-bila masa sebagai rujukan dan panduan kita. Dan penerangan ilmu yang diajar oleh TAS dalam video modul sangat terang, jelas dan mudah untuk difahami oleh semua."
Syazwan
"Modul-modul dalam KSSI jika dibandingkan dengan nilai RM1000 yang dibayar oleh peserta sebenarnya agak murah dan berbaloi. Belajar di universiti sahaja ada yuran semester puluhan ribu dengan limitasi masa (4-6 tahun) dan silibus yang terhad, tetapi belajar Ilmu Gerak khazanah daripada para pendeta/ulama Tanah Melayu ini, dengan bimbingan yang berterusan pula, hanya dengan nilai RM1000. Jika masih mempertikaikan ia adalah 'mahal', wajarlah difikirkan semula. Tapi begitulah, hanya jauhari mengenal manikam. Nak seribu daya, tak nak seribu dalih.
Nurlina
"10 modul KSSI yang diberikan sangat sangat sangatlah berbaloi. Yuran yang dikenakan tidak dapat disamakan dgn ilmu yang dicurahkan. Video juga boleh diulangi sehingga betul-betul faham dan yang paling penting dari segi kualiti video dan audio yang ditayang amatlah baik setanding professional video. Bukannya video 'cap ayam'. Tidak lupa juga, jika ada topik-topik tambahan yang dirasakan perlu diperincikan, Tuan Guru akan membentangkan berkenaannya di satu video khas."
Mutarif
"RM1000 adalah jumlah yang besar jugak lah tapi untuk modul KSSI yang 10 ni, sangat berbaloi. Tak rasa besar lepas join dan tak menyesal langsung.. bayangkan dengan RM1000 anda dapat ilmu pergi merawat 'lenggang kangkung' sahaja tanpa perlu bawa alat, tanpa perlu angkat geng, tanpa perlu risau apa-apa, paling penting ianya multi-purpose ibarat satu kotak yang cukup alat.. dan yang paling penting, sangat efektif insyaALLAH, rawatan pun guna diri sendiri berteraskn tauhid pada ALLAH, nak apa lagi?.. alhamduliLLAH.."
Loh
"Alhamdulillah dengan RM1000 ianya sangat berbaloi dan menguntungkan. Ilmu dunia dapat, ilmu akhirat pun dapat. Setelah diijazahkan boleh merawat dan mendapat pulangan yang lebih dari yang dikeluarkan."
Fairol
"Modal dah pulang hihihi."
cikgu sky

Menjadi Perawat Profesional Hari Ini!

Harga Kursus

KSSI

Menjadi Perawat
RM 1000 Seumur Hidup
  • 10 Modul
  • Pengijazahan Ilmu Gerak
  • Belajar Sampai Pandai
  • Support Group (Admin)

KSSI PRO

Menjadi Perawat Profesional
RM3000
RM 2500 Seumur Hidup
  • 10 Modul
  • Pengijazahan Ilmu Gerak
  • Belajar Sampai PRO
  • Support Group (100% TAS)
  • Ebook Ilmu Gerak
  • Ilmu Kasyaf
Popular

Menjadi Perawat Profesional Hari Ini!

HARGA KURSUS RM3000

Menjadi Perawat Profesional Hari Ini!

HARGA KURSUS RM3000

HARGA KURSUS RM3000

1. Pengenalan
Ilmu Gerak

Menjelaskan definisi Ilmu Gerak kepada makna yang dipakai dalam ruang lingkup keilmuan Khazanah Pendeta Melayu. Juga memperincikan perbezaan Ilmu Gerak dengan ma’unah, karamah dan mukjizat. Hal ini bagi membetulkan salah faham penisbahan Ilmu Gerak kepada tiga perkara tersebut.

2. Kenal
Hakikat Diri

Menjelaskan hakikat diri manusia yang terbahagi kepada tiga unsur secara terperinci sehingga peserta dapat membezakan ketiga-tiganya melalui pengetahuan terhadap sifat-sifatnya. Kenal hakikat unsur ketiga-tiga diri ini adalah kunci kepada memahami dari mana sumber asalnya Ilmu Gerak.

3. Kenal Hakikat Jin,
Sihir & Zat Jahat

Rahsia kelemahan jin didedahkan berdasarkan penelusuran asal kejadiannya. Sihir juga didedahkan hakikatnya sehingga peserta nampak kenapa ia sebenarnya mudah dimusnahkan. Pendedahan kedua-duanya adalah berdasarkan al-Quran dan Hadith.

4. Kenal Hakikat
Ilmu Gerak

Perincian diri manusia kepada tiga pembahagian membuatkan peserta akan memahami dari mana sumber datangnya gerakan yang bersifat rohani pada diri pengamal. Hal ini secara asasnya dibuktikan dengan dalil adat dan hujah yang rasional. Sementara pendalilan al-Quran telah dijelaskan di dalam ebook Ilmu Gerak Khazanah Pendeta Melayu.

5. Kaedah Pengubatan
Ilmu Gerak (Teori)

Menjelaskan perbezaan antara penyakit gangguan jin, sihir dan zat jahat serta menunjukkan bagaimana kaedah mengubatinya menggunakan Ilmu Gerak. Keberhasilan kaedah pengubatan yang disampaikan adalah bersandarkan kepada nilaian kesembuhan yang berulang-ulang secara adatnya.

6. Kaedah Pengubatan
Ilmu Gerak (Praktikal)

TAS menunjukkan secara praktikal bagaimana mengaplikasikan Ilmu Gerak semasa menjalankan sesi pengubatan ke atas pesakit gangguan jin, sihir dan zat jahat dengan step dan kedudukan yang betul berserta alasan-alasan yang munasabah dan rasional.

7. Kaedah Pengubatan
Jarak Jauh

TAS akan menyampaikan kaedah pengubatan secara jarak jauh melalui dua kaedah yang biasa beliau gunakan dalam ikhtiar pengubatan iaitu Menyampai dan Merawan. Hal ini sememangnya boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja yang telah dibukakan dengan pengetahuan tentang hakikat diri.

8. Kaedah
Pemulihan Premis

Peserta akan diterangkan kepada konsep pemulihan rumah atau premis kemudian ditunjukkan kaedah pemulihannya dengan kaedah yang terbukti berkesan tanpa menggunakan sebarang peralatan, bahan-bahan atau barang-barang tertentu.

9. Hakikat
Penyakit

Hal ini paling kurang ditekankan walaupun sebenarnya ia begitu penting diketahui oleh perawat. Modul ini didedahkan agar perawat senantiasa dalam keadaan yang tenang ketika berhadapan dengan penyakit yang susah kebah atau memakan masa yang lama untuk sembuh.

10. Belajar Sampai
Pandai

Hakikatnya peserta mempelajari ilmu pengubatan dengan TAS sampai pandai dan pro. KSSI Online ini diwujudkan hanya sebagai pemudah cara sampaian ilmu dari TAS kepada para peserta. Justeru mana-mana peserta dialu-alukan bertemu dengan TAS untuk menyempurnakan adab berguru.